VP’s Elftal van het Jaar: wie was de beste spits in de Jupiler Pro League?

VP’s Elftal van het Jaar: wie was de beste spits in de Jupiler Pro League?

30-05-2017 11:00
1

De Jupiler Pro League 2016-2017 heeft de deuren (bijna) definitief gesloten. De landskampioen is bekend, de meeste Europese tickets zijn verdeeld, dus is de tijd gekomen om het beste elftal van het afgelopen seizoen samen te stellen. VoetbalPrimeur.be geeft jou de kans om die elf te kiezen. Vandaag: de diepe spits.

In deze periode krijgen jullie, de lezers van VP, de kans om per positie de beste speler van de afgelopen tien maanden te selecteren. Onze redactie heeft voor jullie telkens een selectie gemaakt van een aantal spelers. Uit die opties kunnen jullie onderaan in de poll dan stemmen voor jullie favoriet. De speler met het hoogste percentage aan stemmen, komt vanzelfsprekend in VP’s elftal. De vijf geselecteerde spitsen, in alfabetische volgorde, zijn:

Landry Dimata (KV Oostende)
Eén van de groeibriljanten die het voorbije seizoen aan de oppervlakte kwamen in het Belgische voetbal. Bij Standard Luik zou Dimata weinig kansen krijgen, waarop hij besloot om zijn geluk aan de kust te gaan beproeven. Dat pakte wonderwel uit. De jongere versie van Christian Benteke loodste KVO naar Play-Off 1 én de (weliswaar verloren) bekerfinale.

Mbaye Leye (Zulte Waregem)
Van een spits die de bekerfinale verloor naar eentje die mocht zegevieren op de Heizel. Op zijn 34e is Leye nog steeds veruit de meest invloedrijke speler in het spel van Essevee. Ondanks zijn stilaan pensioengerechtigde leeftijd startte hij gewoon elk Jupiler Pro League-duel in de basis. Straf, zeker als je daarin nog eens zestien keer het net weet te vinden.

Idriss Saadi (KV Kortrijk)
Als nieuwkomer in onze competitie startte Saadi als een komeet, wat hem even de Gouden Stier opleverde. Rond de jaarwisseling viel zijn productie even stil, maar vanaf de lente toonde de Algerijn opnieuw zijn oerkracht. Met enkele knappe doelpunten haalde hij het zwalpende Kortrijk eigenhandig uit het slop.

Lukasz Teodorczyk (RSC Anderlecht)
Zelden was een aanwinst productiever in zijn eerste maanden voor paars-wit. Zowat elke bal die Teodorczyk voor Nieuwjaar aanraakte, belandde voorbij de vijandige doelman. In 2017 werd het allemaal wat minder, maar met twee treffers in de kampioenenmatch tegen Sporting Charleroi bezorgde ‘Teo’ zich weer de heldenstatus die hij verdient. Bij de fans is ‘Teo’ alvast God.

Jelle Vossen (Club Brugge)
Net als vorig seizoen was de sluipschutter lang niet onomstreden onder Michel Preud’homme. In principe voelt de Waalse succescoach meer voor types als Wesley Moraes, maar telkens weer knokte Vossen zich opnieuw in de gratie. In het meevoetballen zet hij nog steeds stappen vooruit. Zijn grootste kwaliteit, de trekker overhalen in de zestien, zal hij waarschijnlijk nooit verliezen.

Wie was de beste spits uit de Jupiler Pro League 2016-2017? Laat je stem gelden in de poll!