Na vader Musonda reageert ook Genk op geruchten over transfer middenvelder

Na vader Musonda reageert ook Genk op geruchten over transfer middenvelder

29-05-2017 20:34
10

Charly Musonda Jr. zit op een zijspoor bij Chelsea, zijn situatie lijkt stilaan uitzichtloos. Daar wil Racing Genk heel graag van profiteren. De Limburgers hebben Chelsea gecontacteerd om Musonda binnen te halen.

Chelsea wil de jonge Belg voorlopig nog niet verkopen, een uitleenbeurt is wel absoluut bespreekbaar. Volgens Het Belang Van Limburg heeft Racing Genk ondertussen al contact opgenomen met Chelsea. Het gaat echter niet zo gemakkelijk zijn, want ook Celtic en AS Roma zouden nog steeds een oogje hebben op hem. 

Het wordt hoog tijd dat Musonda ergens speelminuten krijgt, want zijn uitleenbeurt aan Betis Sevilla werd dit seizoen een flop. Hij verzamelde er amper 278 minuten. Bij Chelsea speelde hij nog nooit een minuut bij de A-ploeg. Volgend seizoen moet het jeugdproduct van Anderlecht gaan bewijzen dat hij geen eeuwige belofte is.

Update 16u00: Het Laatste Nieuws ging te rade bij de vader van Musonda en kreeg daar een opvallend antwoord. "Wij hebben geen weet van interesse uit Genk. Chelsea heeft trouwens gezegd dat Charly Jr de club niet mag verlaten. Hij zou volgend seizoen speelkansen krijgen. Mocht het toch tot een uitleenbeurt komen, dan zijn er andere opties dan een terugkeer naar België."

Update 20u33: Ook Genk zelf heeft intussen gereageerd op de geruchten over Musonda. Volgens algemeen directeur Patrick Janssens is er niets van aan. "Ik was ook verrast en ik vroeg Dimitri De Condé of hij iets wist, wat ik niet wist. Maar hij wist daar ook niets over, dus dit is uit de lucht gegrepen. Dit hoort bij het spel: makelaars laten wat namen van ploegen vallen om de prijs elders op te drijven. Dat hoort er allemaal bij", zegt hij aan TV Limburg.