'Goaltjesdief Dessers kan topseizoen al verzilveren met transfer naar subtopper'

'Goaltjesdief Dessers kan topseizoen al verzilveren met transfer naar subtopper'

28-05-2017 23:36
1

Op dit moment viert hij nog feest in Breda, maar de kans bestaat dat Cyriel Dessers niet de Eredivisie ingaat met NAC. Subtopper FC Utrecht wil de Belgische goaltjesdief komende week presenteren.

Dat meldt de Nederlandse krant Algemeen Dagblad zondagavond op basis van 'bronnen bij Utrecht'. Dessers schoot NAC zondag met een hattrick tegen NEC naar de Eredivisie. Dat is mogelijk zijn laatste kunstje voor de club. Hij zou op weg zijn naar Utrecht, dat zich zondag na een ware thriller wist te plaatsen voor Europees voetbal. Dat maakt de club extra aantrekkelijk voor Dessers, die afgelopen zomer mocht vertrekken van Lokeren.

De belangstelling van Utrecht voor Dessers komt niet volledig uit de lucht vallen. Club en speler werden enkele weken geleden al aan elkaar gelinkt. Door het definitieve vertrek van de Franse successpits Sébastien Haller naar Eintracht Frankfurt is de interesse in een stroomversnelling gekomen.

Dessers (22) was dit seizoen met 22 competitietreffers de grote man bij NAC. In de Play-Offs maakt hij zich helemaal onsterfelijk met zes treffers. Hij gaf deze week al toe dat er 'heel veel interesse' is.