NAC dankt goudhaantje Dessers, vernedert NEC en keert terug in Eredivisie

NAC dankt goudhaantje Dessers, vernedert NEC en keert terug in Eredivisie

28-05-2017 18:53

NEC is zondagmiddag gedegradeerd uit de Eredivisie. Op eigen veld werd er met liefst 4-1 verloren van NAC Breda. Cyriel Dessers was met drie treffers de grote man aan de zijde van de gasten. NAC keer na een afwezigheid van twee jaar weer terug op het hoogste niveau. 

Na de 1-0 nederlaag van afgelopen donderdag in het Rat Verlegh Stadion wíst NEC dat het tijdens de return weinig fouten kon permitteren. Toch ging het al vroeg fout in Nijmegen. Lorenzo Burnet maakt een overtreding in het strafschopgebied en nadat scheidsrechter Kevin Blom zijn video-assistent had geraadpleegd, ging de bal op de stip. Dessers schoot koeltjes binnen. 

Vanaf dat moment had NEC sowieso drie doelpunten nodig om lijfsbehoud veilig stellen. Voor de pauze viel er één treffer. Blom legde de bal opnieuw op de stip nadat hij eerst te rade was gegaan bij de videoscheids. NEC-aanvoerder Gregor Breinburg benutte de penalty en gaf de fans in het Goffertstadion weer enige hoop. 

Vrijwel direct na de pauze ging het echter helemaal mis. Dessers tekende in de 52e minuut voor de 1-2. Die gigantische tegenslag kwam het team van interim-trainers Ron de Groot en Patrick Pothuizen geen moment meer te boven. Invaller Mohamed Rayhi kreeg rood voor een doldwze charge en na een goal van Giovanni Korte was het lot van NEC definitief bezegeld. De afgang was compleet toen Dessers ook zijn derde maakte. De Belgische spits scoorde liefst zes keer in de play-offs. 

NEC degradeerde drie jaar geleden ook naar de Jupiler League. Een jaar later keerde de formatie uit Nijmegen direct terug op het hoogste niveau. Eerder op de dag slaagde Roda JC er wél in om zich op het hoogste niveau te handhaven.