Tuchel verder in het nauw na kritiek uit spelersgroep: 'Begrijp het gewoon niet'

Tuchel verder in het nauw na kritiek uit spelersgroep: 'Begrijp het gewoon niet'

28-05-2017 14:54

Thomas Tuchel heeft ook uit de spelersgroep van Borussia Dortmund kritiek gehad. Aanvoerder Marcel Schmelzer snapt niets van de beslissing van zijn trainer om Nuri Sahin niet in de selectie op te nemen voor de bekerfinale met Eintracht Frankfurt.

Na de 2-1 zege vertelde Schmezler 'geschokt' te zijn door de tribuneplek van Sahin. "Ik begrijp het gewoon niet", liet de linksback weten aan Der Spiegel. "Als een speler als Julian Weigl er niet is, dan is er iemand beschikbaar die net zo goed is: Sahin. Daarom was ik enorm verrast. We weten allemaal over welke kwaliteiten hij beschikt."

"Wij staan als spelersgroep volledig achter Nuri, de uitleg over het besluit moet Tuchel maar geven", besloot Schmelzer. Tuchel verklaarde dat hij een finale met veel lange ballen verwachtte, waardoor hij liever kopsterke spelers in zijn achttienkoppige selectie had. De uitlatingen van Schmelzer brengen de oefenmeester evenwel verder in het nauw.

Tuchel wil de klus bij Dortmund graaf afmaken, maar volgens Bild is zijn lot al bezegeld. Hij ligt overhoop met voorzitter Hans-Joachim Watzke.