Ik kan niet ongestoord wandelen in Liverpool, maar dat maakt het mooi

"Ik kan niet ongestoord wandelen in Liverpool, maar dat maakt het mooi"

28-05-2017 12:24

Simon Mignolet is stilaan één van de gevestigde waarden bij Liverpool FC. De Rode Duivel krijgt er geregeld kritiek te slikken, maar krijgt even vaak complimenten toegeworpen door fans. Buiten komen in Liverpool blijkt dan ook geen sinecure.

Daarom probeert Mignolet de stad zoveel mogelijk te mijden. "Ik kan de keren tellen op mijn twee handen. Let op: de stad heeft mij wel aangenaam verrast. Mijn idee dat het een grijs industriebolwerk zou zijn uit de Victoriaanse tijd, klopte niet. De stad leeft op The Beatles en voetbal, maar doet ook inspanningen om een moderne look te creëren. Zie de nieuwe musea en de vele shoppingcenters", klinkt hij lovend in De Zondag.

Als voetballer word je natuurlijk snel herkend. "Je kan er niet ongestoord wandelen of winkelen. Ik was vorige week in het station. Vijf minuten in en uit de wagen, en je wordt al aangeklampt. Nu, als het goed gaat met de ploeg, is dat best leuk. De mensen hier staan op en gaan slapen met voetbal. Hun gemoedstoestand hangt ervan af. Dat kunnen wij ons niet voorstellen. Dat maakt het ook mooi", beseft hij. 

Droom in vervulling
De aandacht moet hij er dus bij nemen, maar klagen doet Mignolet absoluut niet. Dit is waar hij als kind altijd naar gestreefd heeft. "Voetballen in de Premier League was een droom, ja", bevestigt hij. "Dat is de reden waarom ik in 2010 Sunderland verkoos boven PSV en Italiaanse clubs. Mijn vader was trouwens altijd al fan van Liverpool. Ik weet nog goed hoe wij vroeger op zondag naar 'Match of the Day' keken. Dit is voor mij het walhalla, absoluut."