VP’s Elftal van het Jaar: wie was de beste nummer tien in de Jupiler Pro League?

VP’s Elftal van het Jaar: wie was de beste nummer tien in de Jupiler Pro League?

28-05-2017 11:00
1

De Jupiler Pro League 2016-2017 heeft de deuren (bijna) definitief gesloten. De landskampioen is bekend, de meeste Europese tickets zijn verdeeld, dus is de tijd gekomen om het beste elftal van het afgelopen seizoen samen te stellen. VoetbalPrimeur.be geeft jou de kans om die elf te kiezen. Vandaag: de nummer tien.

De komende dagen krijgen jullie, de lezers van VP, de kans om per positie de beste speler van de afgelopen tien maanden te selecteren. Onze redactie heeft voor jullie telkens een selectie gemaakt van een aantal spelers. Uit die opties kunnen jullie onderaan in de poll dan stemmen voor jullie favoriet. De speler met het hoogste percentage aan stemmen, komt vanzelfsprekend in VP’s elftal. De vijf geselecteerde nummers tien, in alfabetische volgorde, zijn:

Franck Berrier (KV Oostende)
Het vuur leek er wat uit de voorbije jaren, maar de Franse maestro heeft zich nog één keer helemaal kunnen opladen. Dat resulteerde in een topseizoen zoals in zijn beste periode. Berrier strooide weer met geweldige passes en maakte enkele knappe treffers. Bovendien legde hij meer werklust aan de dag dan ooit tevoren.

Sofiane Hanni (RSC Anderlecht)
Moeiteloos verteerde Hanni de overstap van KV Mechelen naar Belgische recordkampioen Anderlecht. In Brussel wierp de Algerijn zich meteen op als belangrijke speler, zowel op als naast het terrein, wat hem de aanvoerdersband opleverde. Af en toe laaide de kritiek wat op, maar zijn geweldige vista deed die steeds verstommen. Een voetballer naar de huisstijl.

Knowledge Musona (KV Oostende)
Toegegeven: een echte nummer tien kan je Musona bezwaarlijk noemen. Het blijkt in feite bijzonder moeilijk om een etiket op de Zimbabwaan te plakken. De stempel ‘fantastische voetballer’ krijgt hij echter zonder enige twijfel. ‘The Smiling Assassin’ presteerde niet altijd even constant, maar in zijn topdagen fabriceerde hij enkele geniale aannames, passes en doelpunten.

Alejandro Pozuelo (KRC Genk)
Op het podium bij de verkiezing van ‘Profvoetballer van het Jaar’ en weinigen zullen dat gestolen vinden. Voor de neutrale voetbalfan is Pozuelo ongetwijfeld één van de meest genietbare spelers in onze Jupiler Pro League. De technicus acteert vaak als spil in de bij wijlen oogverblindende voetbalmachine van Genk. Eén kritische noot: in de échte topmatchen durft het soms wat tegenvallen.

Hans Vanaken (Club Brugge)
Zijn selectie voor dit lijstje hing aan een zijden draadje, want het seizoensbegin van Vanaken viel bijzonder matig te noemen. Even dreigde hij zelfs naast de elf van Michel Preud’homme te vallen. De draaischijf herpakte zich echter, wat resulteerde in knappe Play-Offs. De lange Limburger dirigeerde Club uiteindelijk naar een tweede stek in het eindverdict.

Wie was de beste nummer tien uit de Jupiler Pro League 2016-2017? Laat je stem gelden in de poll!