Club Brugge krijgt flinke meevaller in transferdossier Izquierdo

Club Brugge krijgt flinke meevaller in transferdossier Izquierdo

28-05-2017 09:00
1

Club Brugge gaat deze zomer waarschijnlijk José Izquierdo verliezen, de Colombiaan wil graag naar een grotere competitie. De vraag is hoe veel geld Club Brugge zal vangen, maar het krijgt nu een flinke opsteker.

Net nu is Izquierdo namelijk voor de allereerste keer opgeroepen voor de nationale ploeg van Colombia. Die ploeg gaat tijdens de interlandbreak twee vriendschappelijke wedstrijden spelen. Eerst speelt het tegen Spanje, daarna volgt Kameroen. De kans is reëel dat Izquierdo in minstens één van die twee wedstrijden in actie komt. Dit kan zijn marktwaarde gevoelig verhogen.

Zijn nieuwe status van international kan Izquierdo ook helpen om een werkvergunning te krijgen voor de Premier League, al spreken we dan eerder over de lange termijn. Eén interland is namelijk niet genoeg, over een periode van twee jaar moet Izquierdo een bepaald percentage halen. Dat percentage hangt af van de FIFA-ranking. Colombia staat momenteel vijfde, Izquierdo moet daarom dertig procent van de interlands spelen. Daar is voorlopig nog geen sprake van.