Club Brugge krijgt slecht nieuws en moet hopen op CL-mirakel

Club Brugge krijgt slecht nieuws en moet hopen op CL-mirakel

28-05-2017 08:00
8

De competities lopen stilaan allemaal op hun einde, de meeste zijn zelfs al gedaan. Ook in Tsjechië weten we wie de kampioen is. Slavia Praag is uit de bus gekomen, en dat is minder nieuws voor Club Brugge.

Dat betekent namelijk dat de tweede plaats gaat naar Viktoria Plzen. Plzen heeft een hogere coëfficient dan Club Brugge, Slavia Praag niet. Dat betekent dat Club opnieuw een ploeg ziet voorbijsteken in de strijd om de status van reekshoofd in de laatste voorronde van de Champions League. Club kan wel blijven hopen.

Als we ervan uitgaan dat alle reekshoofden doorstoten tot de laatste voorronde staat Club nu op de achtste plaats van de tien. Enkel Sporting Lissabon en Hoffenheim hebben een lagere coëfficient. Alleen Sevilla, Napoli en Liverpool zijn echter rechtstreeks geplaatst voor die ronde. Ajax, Dinamo Kiev, Plzen en CSKA Moskou moeten een voorronde overleven. Club moet hopen dat dat voor drie van de vier niet lukt, wat evenwel bijzonder onwaarschijnlijk is.

Eén troost: in de derde voorronde is Club wél beschermd. Als het daar doorstoot zit het automatisch al in de poules van de Europa League. De tegenstanders daar zijn Steaua Boekarest, Young Boys, Nice, Panathinaikos en Besiktas of Basaksehir.