Weergaloze Messi wint Spaanse bekerfinale voor FC Barcelona

27-05-2017 23:27

FC Barcelona heeft het seizoen toch nog met een prijs afgesloten. De ploeg werd tweede in de competitie, werd in de kwartfinales van de Champions League uitgeschakeld door Juventus, maar won ten koste van Alaves de Copa Del Rey: 3-1.

Barcelona, met reservedoelman Jasper Cillessen op doel, kwam na een half uur spelen op voorsprong door een prachtige treffer van Lionel Messi. De Argentijn zette de aanval zelf op en rondde die vervolgens af door met links prachtig binnen te krullen. Lang konden de Catalanen niet van de voorsprong genieten, want drie minuten later schoot Theo Hernandez namens Alaves een prachtige vrije trap binnen: 1-1.

Barcelona liet zich echter niet van de wijs brengen door het brutale Alaves en besliste het duel nog voor de theepauze. Neymar tikte binnen na een voorzet van Andre Gomes en even later maakte Paco Alcácer er 3-1 van na knap voorbereidend werk van Messi.

Alaves kon het Barcelona, dat het wel welletjes leek te vinden, in de tweede helft nooit echt lastig maken. Barcelona wint de Copa Del Rey en zo neemt Luis Enrique afscheid met een trofee.