Genk laat STVV kansloos en maakt zich op voor strijd met Oostende

27-05-2017 22:21

KRC Genk mag zijn reis naar Oostende plannen. In een Limburgse derby waren de blauwhemden enkele maatjes te groot voor Sint-Truiden VV, dat er niet aan te pas kwam. Genk won met duidelijke 3-0 cijfers en mag zich opmaken voor een duel met KVO om een Europees ticket.

De wedstrijd startte evenwichtig, maar naarmate de wedstrijd vorderde schakelde Genk een versnelling hoger. De thuisploeg maakte zijn intenties duidelijk en halfweg de eerste helft kon de kolkende Luminus Arena juichen. Aanvoerder Buffel verlengde een uitstekende voorzet van Boëtius in doel, Genk verdiend op voorsprong. De Kanaries schoten wakker en wilde de achterstand ongedaan maken, maar doelman Ryan liet zich niet verschalken. Dat brak de bezoekers zuur op, Boëtius zette op aangeven van Schrijvers de 2-0 op het bord.

STVV keek tegen een loodzware opdracht aan na de rust. Maar amper tien minuten ver in de tweede helft mochten de boeken helemaal toe. Brabec stuurde Samatta weg en de Tanzaniaanse spits verschalkte met een mooie lob Pirard voor de derde keer. De Genk-fans namen de supporters van STVV dan maar op de korrel, op het veld was de strijd gestreden. Genk won met 3-0 en vecht met Oostende voor het laatste Europese ticket.