Dortmund pakt de Duitse beker in spannend duel dankzij lefgozer Aubameyang

27-05-2017 21:57
1

Borussia Dortmund heeft zaterdagavond de Duitse bekerfinale gewonnen. De ploeg van Thomas Tuchel won met 1-2 van Eintracht Frankfurt.

De wedstrijd, die tot het laatste moment spannend was, werd opengebroken door een goal in de achtste minuut van Ousmane Dembele. De middenvelder kreeg op rechts de bal van Łukasz Piszczek, speelde zich vervolgens knap vrij, om daarna net zo knap af te ronden.

Na een klein half uur moest Dortmund incasseren omdat de Kroaat Ante Rebic namens Frankfurt de gelijkmaker binnentikte. Dortmund, dat het lastig had met Frankfurt, zocht vervolgens weer naar de voorsprong, maar die liet nog even op zich wachten. Na de theepauze kregen beide ploegen kansen om het duel naar zich toe te trekken, maar Dortmund sloeg vanaf de strafschopstip toe. In de 67e minuut ging Pierre-Emerick Aubameyang achter de bal staan. De spits uit Gabon rondde met een fraaie panenka af: 2-1.

Frankfurt toonde zich vaak genoeg voor het doel van Dortmund, maar bleek slordig in de eindfase. Dortmund liet na om de genadeklap uit te delen, mede doordat Aubameyang nog een keer de lat trof. Door de zege sluit de ploeg van Tuchel het seizoen positief af.