Unieke prestatie van Boyata en co: treble en waanzinnige reeks

Unieke prestatie van Boyata en co: treble en waanzinnige reeks

27-05-2017 20:35

Celtic Glasgow heeft nog maar eens aangetoond dat het de beste ploeg van Schotland is. Eerder won de club van Rode Duivel Dedryck Boyata al de League Cup en kroonde het zich tot landskampioen. Zaterdag stond de bekerfinale tegen Aberdeen nog op het programma en ook die trofee werd in de kast gezet na een 2-1 zege.

Boyata kreeg zoals verwacht een basisplaats. Na een moeilijk eerste halfjaar was hij sinds de winter een onbetwiste titularis bij Celtic. Tegen Aberdeen liep het wel niet van een leien dakje. Pas in de extra tijd kon de formatie van trainer Brendan Rodgers het verschil maken. Rogic maakte het doelpunt van de overwinning.

Aberdeen was de nummer twee in de Schotse competitie, al verzamelde het ... punten minder dan de landskampioen. De underdog kwam wel verrassend op voorsprong, de Ier Hayes opende de score/ Celtic reageerde echter direct via Armstrong. De wedstrijd leek dan op verlengingen af te stevenen, maar in de blessuretijd sloeg Celtic alsnog toe.

Voor de hoofdstedelingen is het de vierde keer dat ze erin slagen om de Schotse treble te veroveren. De zege in de bekerfinale betekent ook dat Celtic het voorbije seizoen geen enkele wedstrijd verloor in eigen land, een unieke prestatie.