Geen dubbel voor Hazard en Courtois: Arsenal wint FA Cup voor 13e keer

27-05-2017 20:27

Voor de dertiende keer in de clubhistorie heeft Arsenal de FA Cup gewonnen. Chelsea werd zaterdagavond met 2-1 verslagen op Wembley. Aaron Ramsey kopte tien minuten voor tijd het winnende doelpunt binnen. The Blues beëindigden de wedstrijd met tien man na rood voor Moses.

De clash tussen de landskampioen en de nummer vijf van de Premier League begon sensationeel. Alexis Sánchez scoorde al na een paar minuten, maar de grensrechter gaf aan dat er sprake was van buitenspel. Het feest leek dus niet door te gaan voor The Gunners, maar scheidsrechter Taylor besloot anders. Het doelpunt was wel degelijk geldig.

Na de pauze maakte Victor Moses het Chelsea érg lastig door zijn tweede gele kaart - en dus rood - te krijgen voor een schwalbe. De formatie van Antonio Conte rechtte echter de rug en kwam via Diego Costa op gelijke hoogte in de 76e minuut. De Arsenal-goalie zag er niet goed uit bij de treffer.

Lang kon er niet genoten worden van de 1-1. Twee minuten en negen seconden later was het aan de andere kant van het veld opnieuw raak. De zojuist ingevallen Olivier Giroud leverde een prachtige assist af op Ramsey, die binnenknikte. In de blessuretijd kwam de bekerwinst niet meer in gevaar. Voor Arsene Wenger is het al de zevende FA Cup die hij wint als manager van Arsenal. Eden Hazard, Thibaut Courtois en Michy Batshuayi zagen een tweede prijs aan hun neus voorbij gaan.