'Roef lijkt te verrassen met zijn club voor volgend seizoen'

'Roef lijkt te verrassen met zijn club voor volgend seizoen'

27-05-2017 20:00

Vorige zomer besliste Anderlecht om van Davy Roef de nummer één te maken in het Astridpark. Dat viel tegen en in november verloor hij zijn plaats aan Frank Boeckx. In de winterstop werd Roef uitgeleend aan Deportivo La Coruna. Daar speelde hij nog maar één wedstrijd, maar desondanks bestaat de kans dat hij in Spanje blijft.

Roef kon bij Anderlecht de hoge verwachtingen niet inlossen en na zijn verwijdering uit doel kreeg hij een mentale opdoffer. De kersverse landskampioen vond in januari de oplossing bij het Spaanse Deportivo, waar het zelf Rubén Martinez weghaalde. De jonge goalie kende er sportief nog niet veel succes door onder meer blessures, maar volgens AS is de kans reëel dat hij in Galicië blijft.

De 23-jarige doelman voelt zich goed bij Deportivo en liet in zijn ene optreden ook een goede indruk na. Daarnaast zitten er ook verschuivingen aan te komen in de kern van de Spaanse club. Het contract van eerste doelman German Lux wordt niet verlengd. Tweede doelman Przemyslaw Tyton mag alvast vertrekken en de toekomst van Rubén is nog onzeker. Deportivo denkt er dan ook serieus over na om Roef te houden. Bij Anderlecht lijkt hij geen toekomst te hebben.