Coach slaat mea culpa bij Mertens: ''Wij hebben allemaal fouten gemaakt''

Coach slaat mea culpa bij Mertens: ''Wij hebben allemaal fouten gemaakt''

27-05-2017 18:20
1

Dries Mertens is dit seizoen in de vorm van zijn leven. De Rode Duivel scoort aan de lopende band sinds hij bij Napoli in de spits is gezet. Coach Maurizio Sarri verontschuldigt zich bij Mertens voor het feit dat hij niet eerder een centrumaanvaller in hem zag.

"Dries is fenomenaal. Dat hij het nu pas zo goed doet, komt alleen maar omdat we zijn potentieel niet vroeg genoeg gezien hebben", maakt Sarri zijn excuses in de Italiaanse media. "Na enkele maanden in die rol was Dries al een geboren centrumspits. We hebben allemaal fouten gemaakt, mijzelf incluis, door te denken dat hij maar op zijn best was als invaller", slaat hij een mea culpa richting Mertens.

Mertens was dit seizoen liefst 33 keer trefzeker en 45 duels en onze landgenoot kan ook nog topschutter worden van de Serie A. Beide partijen zijn zeer gelukkig met de fantastische samenwerking en daarom zette Mertens zaterdag zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis bij de Italiaanse topclub. Ook in de privésfeer lijkt alles weer helemaal goed te gaan.