OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk gaat met succes shoppen in Jupiler Pro League

OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk gaat met succes shoppen in Jupiler Pro League

27-05-2017 17:00
1

Beerschot-Wilrijk komt het volgende seizoen uit in de Eerste Klasse B en de promovendus wil daarin direct hoge ogen gooien. Om de ambities waar te maken heeft de club met succes naar versterking gezocht in de Jupiler Pro League.

De Ploeg Van 'T Stad heeft zich namelijk verzekerd van de diensten van Karim Essikal. Beerschot-Wilrijk bevestigde de eerste zomertransfer zaterdagmiddag via het eigen Twitteraccount. De 21-jarige middenvelder komt over van Zulte Waregem, waar hij nog een contract tot en met medio 2018 had. Essikal zette zijn handtekening onder een verbintenis voor twee seizoenen.

Essikal kwam in de jeugd nog uit voor Club Brugge, maar trok al op 18-jarige leeftijd naar Zulte Waregem. Bij Essevee kwam hij in het seizoen 2015/16 tot twintig optredens in de competitie. Desondanks had trainer Francky Dury hem dit seizoen niet nodig, waardoor Essikal op huurbasis naar Royal Excel Moeskroen mocht vertrekken. Essikal wist met amper acht duels ook daar niet door te breken. Mogelijk kan hij in bij Beerschot-Wilrijk zijn loopbaan herlanceren.