Witsel boekt zeer overtuigende zege in allereerste stadsderby

27-05-2017 16:35
1

Feest voor Axel Witsel en zijn ploegmaats. Tianjin Quanjian won zaterdag namelijk de stadsderby tegen Tianjin Teda met overtuigende cijfers: 3-0.

De club van Witsel (opgericht in 2006) verhuisde pas in 2015 naar de Chinese stad, waarna het afgelopen seizoen de promotie naar het hoogste niveau volgde. Om deze reden stond zaterdag pas de allereerste stadsderby in de Chinese Super League op het programma. Quanjian deelde met 3-0 een flinke tik uit aan de stadsgenoot.

Het verschil in de stand was na tien speeldagen slechts drie punten, maar de thuisploeg was duidelijk sterker. Dalun Zheng zette Quanjian in de 38e minuut op voorsprong en zeven minuten naar rust verdubbelde de Chinees de marge. Rond het uur maakte de Braziliaan Alexandre Pato aan alle onzekerheid een einde. Witsel en co. stijgen dankzij de mooie zege naar de zesde plaats, terwijl Tianjin Teda in de buurt van de degradatiezone komt.