Anderlecht treurt, maar vreest niet na verlies van vijf grote toptalenten

Anderlecht treurt, maar vreest niet na verlies van vijf grote toptalenten

27-05-2017 14:34

RSC Anderlecht ziet op korte tijd een paar grote talenten vertrekken. Maar liefst vijf spelers verlaten de sterke U16 van paars-wit. Een stevige klap, maar bij Anderlecht wil men er niet te lang bij blijven stilstaan.

Bij Anderlecht verlaten Nicolas Raskin, Jeremie Luvovadio (AA Gent), Maxime Delange, Andy Kosh (PSV) en Evangelis Patoulidis (Standard) de Brusselaars. "Wij vinden het jammer dat Raskin vertrekt. Hij is het ons woensdag komen zeggen", zegt hoofd Jeugdopleiding Jean Kindermans in Het Nieuwsblad.

 Een groot verlies, al weten de Brusselaars maar al te goed wat het is om talenten kwijt te raken. "Vroeger werden we vaak het slachtoffer van clubs in het buitenland die jeugdspelers kwamen wegplukken, nu steeds vaker ook van in België", zegt hij.

"Gelukkig kan ik zeggen dat de overgrote meerderheid wel blijft kiezen voor Anderlecht. Men is Charly Musonda en Adnan Januzaj ook komen weghalen en wij hebben die vervangen door Youri Tielemans en Leander Dendoncker. Wij zullen nu ook waardige vervangers zoeken voor de talenten die zijn vertrokken", besluit Kindermans.