Rode Duivel blijft positief na moeilijk seizoen: Wat kan ik nog meer verwachten?

Rode Duivel blijft positief na moeilijk seizoen: "Wat kan ik nog meer verwachten?"

27-05-2017 14:00

Met vier doelpunten in de laatste drie wedstrijden van de Premier League heeft Michy Batshuayi zich opnieuw kunnen tonen. Zondag krijgt de Rode Duivel met zijn club Chelsea mogelijk een kans in de FA Cup-finale tegen Arsenal. Waar de toekomst van de spits ligt, blijft dan weer een raadsel.

"Eerlijk gezegd, ik probeer er mijn hoofd niet te veel over te breken. We hebben nog een match te spelen en daar probeer ik me 200 procent op te concentreren. Daarna zal het aan het bestuur en de coach zijn om een beslissing te nemen. Ik ben de speler, ik ga waar Chelsea me stuurt", klinkt het bij de Rode Duivel.

De toekomst van Batshuayi zal veel afhangen van Diego Costa. De Spaanse spits wordt in verband gebracht met het Chinese Tianjin Quanjian, de club waar Axel Witsel zijn brood verdiend. De kans lijkt hoe dan ook groot dat Chelsea Bats volgend seizoen wil uitlenen. Onder meer West Ham United en Newcastle zien een uitleenbeurt wel zitten.

Volgens Batshuayi is het niet aan hem, maar aan de club om daarover te beslissen. Ook na een moeilijk seizoen blijft de aanvaller positief. "Of ik zelf moet aansturen op een uitleenbeurt? Nee, in mijn positie als speler heb ik niets te zeggen. Ik mag alleen praten op het veld. Twee trofeeën winnen zou geweldig zijn. Wat kan je na je eerste seizoen bij Chelsea meer verwachten?", besluit hij in Het Nieuwsblad.