Leko geeft duo een gouden raad: Blijf nog een seizoen en bewijs je waarde

Leko geeft duo een gouden raad: "Blijf nog een seizoen en bewijs je waarde"

27-05-2017 13:30

Het STVV van coach Ivan Leko kan met een 22 op 30 terugblikken op een schitterende Play-Off 2-campagne. De Kroatische trainer heeft veel te danken aan twee uitblinkers op het middenveld: Pieter Gerkens en Stef Peeters. Leko beseft dat het moeilijk wordt hen te houden.

Gerkens wordt gelinkt aan een overstap naar KV Oostende. Ook Leko weet dat de middenvelder dit seizoen grote stappen heeft gezet. "Natuurlijk is de ontwikkeling van Gerkens opzienbarend. Ik zag in hem iemand voor positie 6 of 8. In het begin speelde hij zelfs niet. Maar die jongen is intelligent, hij begrijpt alles en hij heeft een uitstekende mentaliteit. Desondanks had niemand verwacht dat hij 14 goals zou maken. Zonder penalty’s en vrije trappen dan nog", klinkt het.

De oefenmeester weet dat veel clubs een poging zullen wagen om Peeters en Gerkens te contracteren. Onder meer Club Brugge zou Peeters een voorstel willen doen, maar Leko geeft het duo nog een gouden raad mee. "Eén bemerking toch: nu komt voor Pieter en voor Stef het seizoen van de bevestiging. Als zij ook dan de ploeg kunnen dragen, zijn ze klaar voor een grotere club. In hun plaats zou ik nog een jaar blijven. Maar als ze toch vertrekken, moet het tegen de juiste prijs zijn", aldus de Kroaat in Het Belang Van Limburg.