'Gladbach doet Arsenal en Everton zweten: dubbele som gevraagd voor Hazard'

'Gladbach doet Arsenal en Everton zweten: dubbele som gevraagd voor Hazard'

27-05-2017 12:45

Door blessures werd het niet helemaal een grand cru, maar het seizoen van Thorgan Hazard mocht zeker gezien worden. Vooral in de eerste maanden voetbalde de Rode Duivel alles kapot bij Borussia Mönchengladbach. Dat is ook in Engeland opgevallen, maar de Duitsers zullen het spel hard spelen.

Eerder was al bekend geraakt dat Arsenal FC en Everton FC hun zinnen gezet hebben op de komst van de jongere broer van Eden. Volgens Het Nieuwsblad zou het hoogste bod dat tot nu toe op tafel kwam te liggen, zeventien miljoen euro bedragen. Daar hebben ze in Gladbach echter eens goed mee gelachen. De Duitse subtopper heeft laten weten dat het minstens het dubbele van die som verwacht.

Trainer Dieter Hecking laat nog even weten waarom Hazard dat bedrag waard is. "In de terugronde moesten we zonder Hazard en Raffael spelen en dat was eraan te merken. Zelfs toen Hazard na zijn blessure in de slotfase van de competitie nog niet in zijn beste vorm zat, hielp hij ons vooruit. Hij heeft nu eenmaal die extra kwaliteit", tekende HNB op uit zijn mond. Hazard sloot het Bundesliga-seizoen uiteindelijk af op zes goals en vier assists.