'Carolo's dringen niet aan voor Harbaoui en richten vizier op Antwerp-target'

'Carolo's dringen niet aan voor Harbaoui en richten vizier op Antwerp-target'

27-05-2017 11:57

34 jaar is Mbaye Leye inmiddels, maar de Senegalees blijft presteren in de Jupiler Pro League. Dat plaatst de aanvaller de komende weken in een luxepositie. Blijft hij bij Zulte Waregem, of kiest hij voor de interesse van Royal Antwerp FC of Sporting Charleroi?

Het is al langer een publiek geheim dat Antwerp in Leye haar nieuwe aanvalsleider ziet. The Great Old zal het echter niet cadeau krijgen, want ook Charleroi denkt aan de ervaren rot van Essevee, weet La Capitale. Felice Mazzu is namelijk op zoek naar een targetman voor volgend seizoen. De voorbije maanden huurde het Hamdi Harbaoui voor die rol, maar hij keert meer dan waarschijnlijk gewoon terug naar RSC Anderlecht.

In haar zoektocht naar een vervanger zijn de Carolo's dus uitgekomen bij Leye. Die leeft de laatste weken in onmin met een deel van de supportersschare van Zulte Waregem. In de slotwedstrijd van Play-Off 1 (uitgerekend tegen Charleroi) liet de spits enkele wenkende kansen liggen. Dat kwam hem op boegeroep te staan, waarop de trotse Leye weigerde om naar het afscheidsdiner van de club te komen.