Bij het pingpongen gunde mijn pa me misschien een punt, maar nooit een set

"Bij het pingpongen gunde mijn pa me misschien een punt, maar nooit een set"

27-05-2017 11:38

Naast een fantastische doelman is Thibaut Courtois ook nog eens een geweldige winnaar. De nummer één van de nationale ploeg haat verliezen, wat hem in zijn carrière al heel wat trofeeën heeft opgeleverd. Die mentaliteit heeft hij te danken aan zijn ouders.

In Het Laatste Nieuws doet Courtois uit de doeken hoe zijn vader en moeder, allebei ex-volleyballers, hem stimuleerden om de beste te zijn. ""Ik heb nooit iets in de schoot geworpen gekregen. Ik heb altijd moeten vechten. In de jeugdrangen bij Genk, waar er misschien wel altijd één beter was dan ik. Niets kwam zomaar bij mij. Ik heb altijd die extra meter moeten doen. Dat helpt aan de top. Natuurlijk hebben mijn vader en mijn moeder, allebei top in het volleybal, ook hun steentje bijgedragen", bekent hij.

De sport die hem daarbij geholpen heeft? Tafeltennis. "Tijdens het pingpongen gunde mijn pa me misschien een punt, maar nooit een set", herinnert Courtois zich. "Toen ik de eerste keer een set van hem won, was ik dolgelukkig. Het was iets waar ik voor had moeten vechten. Soms speelden we na tienen. De buren klaagden niet, maar ze wisten wel goed dat wij aan het spelen waren. Veel geroep, veel getier en veel ontlading."

Zo vader, zo zoon
De winnaarsmentaliteit werd ten huize Courtois dus met de paplepel meegegeven. Al ziet zoonlief wel één verschil met zijn vader. "Hij is meer een perfectionist dan ik. Maar ik keek vroeger wel graag naar hem, toen hij volleybal speelde. Hij was een winnaar. Iemand die er alles voor zou doen. Onbewust zal ik zijn voorbeeld zijn gevolgd", verklaart de Chelsea-keeper.