Clement laat deur open: Misschien keer ik ooit wel derde keer terug

Clement laat deur open: "Misschien keer ik ooit wel derde keer terug"

27-05-2017 11:20
1

Voor Philippe Clement breken ongetwijfeld enkele van de spannendste maanden uit zijn leven aan. Na jarenlange trouwe dienst als hulpcoach bij Club Brugge staat de oud-international vanaf de zomer zelf voor de groep bij Waasland-Beveren. Zijn periode bij Club zal hij nooit vergeten.

“De manier waarop we binnen de staf met elkaar omgingen, dat ga ik missen", laat Clement in zijn hart kijken bij Het Nieuwsblad. "We hadden een toffe WhatsApp-groep van de staf met leuke foto's, maar ook een heus boetesysteem waarin iemand die te laat was of zijn gsm liet afgaan moest trakteren met éclairs. Natuurlijk kreeg je dan situaties waarin we collega's belden waarvan we wisten dat die hun gsm niet hadden uitgezet. Dan mochten ze trakteren", lacht hij.

Voor Clement is dat aspect minstens even belangrijk als de sportieve prestaties. "Die humor, samen met de titel van vorig jaar, zijn mijn mooiste herinneringen. Na tien jaar als speler en zes jaar als trainer word ik gewoon opnieuw supporter van Blauw-Zwart. Misschien keer ik ooit nog een derde keer terug", aldus de ex-verdediger. Club Brugge is momenteel nog op zoek naar een hoofdcoach voor komend seizoen. Clement werd zelf even naar voren geschoven, maar uiteindelijk besloot het West-Vlaamse bestuur voor iemand met meer ervaring te gaan.