VP’s Elftal van het Jaar: wie was de beste rechtsbuiten in de Jupiler Pro League?

VP’s Elftal van het Jaar: wie was de beste rechtsbuiten in de Jupiler Pro League?

27-05-2017 11:00

De Jupiler Pro League 2016-2017 heeft de deuren (bijna) definitief gesloten. De landskampioen is bekend, de meeste Europese tickets zijn verdeeld, dus is de tijd gekomen om het beste elftal van het afgelopen seizoen samen te stellen. VoetbalPrimeur.be geeft jou de kans om die elf te kiezen. Vandaag: de rechtsbuiten.

De komende dagen krijgen jullie, de lezers van VP, de kans om per positie de beste speler van de afgelopen tien maanden te selecteren. Onze redactie heeft voor jullie telkens een selectie gemaakt van een aantal spelers. Uit die opties kunnen jullie onderaan in de poll dan stemmen voor jullie favoriet. De speler met het hoogste percentage aan stemmen, komt vanzelfsprekend in VP’s elftal. De vijf geselecteerde rechtsbuitens, in alfabetische volgorde, zijn:

Alexandru Chipciu (RSC Anderlecht)
Een belangrijke schakel in het raderwerk van René Weiler. Een absolute klasbak is de Roemeen niet, maar door zijn diepgang en werkkracht stond hij steeds als één van de eersten op het wedstrijdblad van zijn coach. Bovendien mogen de statistieken van Chipciu gezien worden in zijn eerste Brusselse jaar: hij koppelde vijf goals aan acht assists.

Alessandro Cordaro (Zulte Waregem)
De laatste jaren was het allemaal wat minder met de Italobelg. Aan de Gaverbeek bloeide Cordaro dit seizoen weer helemaal op. Met zijn rushes op de rechterflank wist hij zelf gevaar te creëren of Mbaye Leye in stelling te brengen. Na een blessure in maart kwam de winger niet meer in actie. Net vanaf dan presteerde Essevee ook een pak minder...

Samuel Kalu (AA Gent)
Amper zestien wedstrijden afgewerkt in onze hoogste klasse, maar dat is ook niet verwonderlijk als je pas in januari toekomt. In die korte periode heeft Kalu wel al de harten van de Gentse fans veroverd. Met zijn onvoorspelbare dribbels en snedige versnellingen bracht hij menig linksback in verlegenheid. Moses Simon 2.0, hopelijk met een beter vervolg.

Anthony Limbombe (Club Brugge)
Weggeplukt bij NEC vorige zomer. De vraag rees toen of Limbombe als basisklant of joker op de bank gehaald werd. Uiteindelijk werd het een combinatie van beiden. In een ideale wereld voetbalde hij vanaf rechts en José Izquierdo vanaf links. Door blessureleed bij beide dribbelkonten kwam dat er zelden van. Openingen creëren lukte Limbombe ook alleen, maar één manco: scoren was er niet bij.

Siebe Schrijvers (Waasland-Beveren/KRC Genk)
Eigenlijk heeft het Genk-product de voorbije maanden zowat op elke aanvallende positie gevoetbald. Bij Waasland-Beveren, waar Schrijvers eindelijk de verwachtingen inloste met een behoorlijk aantal (knappe) doelpunten, kreeg hij veel bewegingsvrijheid. Door de aanwezigheid van Alejandro Pozuelo acteerde hij in Genk vooral vanop rechts. Ook dat bleek voor het twintigjarige goudhaantje geen probleem.