Courtois heeft duidelijke ambitie voor WK: Daar ben ik niet tevreden mee

Courtois heeft duidelijke ambitie voor WK: "Daar ben ik niet tevreden mee"

27-05-2017 10:30

Thibaut Courtois staat weer aan de top. Na een rampseizoen met Chelsea en een mislukt EK sloeg hij dit seizoen terug. Het jaar 2018 kan echter nog beter worden voor hem.

De Rode Duivels gaan hoogstwaarschijnlijk het WK halen, Courtois komt daar niet voor een bijrolletje. "Als voetballer wil je altijd winnen en ik heb die honger. Vorig jaar was ik erg teleurgesteld. Het was mijn eerste seizoen zónder. Niks bij Chelsea, niks op het EK ook. Het maakt je pissig. Terwijl ik net wil uitblinken", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Courtois stelt onomwonden dat België voor de wereldtitel moet gaan. "Als je in een team speelt dat de kwaliteiten heeft om prijzen te winnen, en daar reken ik de Rode Duivels ook bij, kan je niet tevreden zijn met een finale. Of een tweede plaats. Wat krijg je ervoor?"

De finale halen betekent voor de doelman bitter weinig. "Ik verloor een Champions Leaguefinale met Atlético, maar dat staat niet op mijn palmares. Niemand zal zich dat straks nog herinneren", maakt hij duidelijk.