Duchâtelet gooit olie op het vuur in aanloop naar Limburgse derby

Duchâtelet gooit olie op het vuur in aanloop naar Limburgse derby

27-05-2017 10:15
10

Roland Duchâtelet is een controversieel figuur, maar hij zit wel stevig in het zadel als eigenaar van STVV. In aanloop naar de Limburgse derby geeft hij zijn kijk op de rivaliteit tussen STVV en Racing Genk. Daarin neemt hij geen blad voor de mond.

Duchâtelet krijgt onder meer de vraag waarop hij jaloers is bij Racing Genk. "Niks. Al moet ik wel toegeven dat de uitgaande transfers de voorbije jaren indrukwekkend waren. Ik zou graag in detail willen weten hoe Genk erin slaagt om bijvoorbeeld 25 miljoen euro voor Ndidi te cashen", klinkt het in Het Belang Van Limburg.

Genk mag op zijn beurt wél jaloers zijn. "Ja, op onze infrastructuur. Stayen is mooier dan het stadion van Genk. De fans en de vips hebben het beter naar hun zin bij ons. Genk heeft ook al gezegd dat ze onder de indruk waren van de Rvue, zo een multifunctionele zaal hebben zij niet. De ruimtes zijn er kleiner en de plafonds laag."

De twee clubs zitten ook in hetzelfde vaarwater, allebei mikken ze op jong talent. "STVV is de meest aantrekkelijke club van België voor jonge spelers. We hebben een prachtig stadion, een uitstekende coach, een fervent publiek en talenten krijgen bij ons de kans om zich te bewijzen. Kijk naar Dussaut, Abrahams, Pirard en De Sart."

Geen complex
STVV heeft het altijd moeilijk op het veld van Genk, maar van een complex is er volgens Duchâtelet geen sprake meer. "Twee jaar geleden ging KRC Genk hier zwaar onderuit, wij wonnen knap met 3-1. Sinds die dag hebben onze fans geen Genk-complex meer. Ook nu zijn we zeker niet kansloos, we waren er in het verleden al een paar keer erg dichtbij trouwens."