Preud'homme: Hou mijn abonnement op Club en ga mee op Europese verplaatsing

Preud'homme: "Hou mijn abonnement op Club en ga mee op Europese verplaatsing"

27-05-2017 08:00

Michel Preud’homme neemt na vier seizoenen afscheid van Club Brugge. De succescoach zegt het voetbal niet voorgoed vaarwel, maar was dringend toe aan rust. "Ik ben moe. Ik voél me moe. Ik voél dat ik niet meer recupereer."

In Het Laatste Nieuws geeft Preud’homme tekst en uitleg bij zijn vertrek. Stoppen bij Club stond al even vast na een enorme lange carrière. Maar aan een andere club dacht de coach nooit. "Dat zou niet eerlijk zijn tegenover Club Brugge. Je mag niet vergeten dat ik ook een lange spelerscarrière had waarin ik nooit eens zes maanden rust nam. Veertig jaar aan een stuk aan dezelfde intensiteit leven. Ik beweer ook niet dat ik het voetbal definitief achter mij laat. Ik ben het voetbal niet beu, gewoon zo moe", klinkt het.

Na een deugddoende vakantie staat er alweer veel voetbal op het programma bij de voormalige doelman. Daarbij is duidelijk dat Club voor altijd in het hart van Preud’homme blijft. "Na de zomer kom ik terug naar België en ben ik van plan om naar wedstrijden te gaan. Thomas Meunier heeft mij uitgenodigd voor een match van PSG, 'Vic' (Vázquez, red.) wil dat ik naar Toronto kom... En natuurlijk ga ik kijken naar Club. Ik hou mijn abonnement en ik ben van plan om als supporter eens mee te gaan met de delegatie tijdens een Europese verplaatsing. Maar ik ben op. Nu heb ik éven een break nodig, en we zien wel hoelang die duurt", besluit Preud’homme in Het Laatste Nieuws.