Oostende loopt blauwtje bij  STVV-middenvelder: Wat Oostende deed, mag niet

Oostende loopt blauwtje bij STVV-middenvelder: "Wat Oostende deed, mag niet"

27-05-2017 07:30

Pieter Gerkens heeft met zijn club Sint-Truiden een uitstekende Play-Off 2 achter de rug. Met veertien doelpunten was de 21-jarige middenvelder van goudwaarde voor de Limburgers. Door zijn goede prestatie kan de belofte-international rekenen op heel wat interesse. Onder meer Oostende wil Gerkens deze zomer naar de kust halen, al moet die een stevige cent kosten.

Sint-Truiden bevestigt dat Oostende vergaande interesses heeft in hun sterkhouder. Al was STVV-eigenaar Roland niet opgezet met de manier van onderhandelen bij de kustboys. "Oostende heeft Gerkens individueel benaderd, dat mag niet. We zijn altijd bereid te luisteren. Dat hij niet weg mag onder de 2 miljoen? Het bedrag ligt in die orde van grootte", klinkt het bij Duchâtelet in Het Nieuwsblad.

Gerkens is op dit moment nog niet bezig met een transfer. De middenvelder wil zich eerst nog focussen op een Europees ticket met STVV, maar sluit een vertrek in de toekomst niet uit. "Ik heb mijn entourage gevraagd om mij niet te storen met geïnteresseerde clubs, ik hoef het echt niet te weten op dit moment. Na het seizoen zal ik alles evalueren en dan zie ik wel dat ik doe. Maar ik ben wel ambitieus, België of het buitenland, ik wil zien hoe ver ik kan geraken in mijn carrière", klinkt het bij Gerkens in Het Laatste Nieuws.