Opvallend: N-VA van Theo Francken dient klacht in tegen Thaise overname van OHL

Opvallend: N-VA van Theo Francken dient klacht in tegen Thaise overname van OHL

26-05-2017 23:12

De oppositiepartijen in de Leuvense gemeenteraad hebben klacht in gediend bij de gouverneur van Vlaams-Brabant over de afhandeling van de overname van Oud-Heverlee Leuven door de Thaise groep King Power.

De N-VA van Theo Francken en Open VLD hebben vrijdag een brief verstuurd aan de gouverneur. "Daarmee dienen wij klacht in tegen het Leuvense gemeentebestuur op basis van artikel 49 van het huishoudelijk reglement van de stad", verklaarden beide partijen aan Het Nieuwsblad.

"In het OHL-dossier werd ons meermaals het recht ontzegd om alle betrokkenen te horen. Zo is het voor ons onmogelijk om een gefundeerde beslissing te nemen wanneer het dossier ter stemming zal voorliggen. Dit gebrek aan democratie moet streng aangepakt worden door de gouverneur."

King Power krijgt volgens het voorakkoord van 16 mei maximaal twintig dagen voor een boekhoudkundig bedrijfsonderzoek. Het clubbestuur van OHL rekent op een kortere periode voor de financiële doorlichting en hoopt dat de overname op het einde van deze maand af te ronden.