OFFICIEEL: Manchester City trekt portefeuille open: eerste zomeraanwinst is binnen

OFFICIEEL: Manchester City trekt portefeuille open: eerste zomeraanwinst is binnen

26-05-2017 20:15

De eerste grote zomertransfer is een feit. Eerder vandaag werd AS Monaco-spelmaker Bernardo Silva al in Manchester gesignaleerd om een overstap te bespreken. Het was nog even twijfelen welke club de strijd had gewonnen, maar vrijdagavond kondigde Manchester City dan trots de komst aan van de Portugees.

Engelse media zijn niet allemaal zeker om welke club het gaat, maar de Daily Mail is stellig en meldt dat Silva naar Manchester City gaat verkassen. Met de transfer is een som van 68 miljoen euro gemoeid. De ster van AS Monaco ondergaat vrijdagmiddag al de medische keuring bij de club van manager Pep Guardiola.

Bernardo Silva was een van de grote mannen bij het zo verrassend goed presterende AS Monaco dit seizoen. De 22-jarige Portugees werd met de club kampioen in Frankrijk en schakelde met AS Monaco Manchester City uit in de achtste finales van de Champions League. De club strandde uiteindelijk tegen Juventus in de halve finale. De aanvallende middenvelder scoorde acht keer en gaf negen assists in de Ligue 1 afgelopen seizoen.

Update 20.05 uur: Manchester City heeft zich officieel verzekerd van de komst van Bernardo Silva. De Portugees tekent een meerjarig contract in het Etihad Stadium. "Dit voelt geweldig. Om eerlijk te zijn ben ik nu bij een van de beste clubs ter wereld. Het is geweldig om deze kans te krijgen", aldus de spelmaker.

Bernardo Silva tegen Manchester City: