Ex-Genkenaar opnieuw aan de slag als T1 bij Champions League-deelnemer

Ex-Genkenaar opnieuw aan de slag als T1 bij Champions League-deelnemer

26-05-2017 20:00

Mario Been staat komend seizoen weer op eigen benen. De 53-jarige Rotterdammer wordt de nieuwe trainer van APOEL Nicosia. Hij tekent een eenjarig contract op Cyprus, meldt zijn belangenbehartiger Wasserman vrijdag.

Been was het afgelopen seizoen assistent van Dick Advocaat bij Fenerbahçe. Nu Advocaat de grootmacht uit Istanbul verlaat om bondscoach van het Nederlands elftal te worden, gaat ook Been een nieuw avontuur aan. APOEL was de afgelopen drie jaar steevast deelnemer aan het Champions Leaguetoernooi en sleepte de laatste vijf landstitels in de wacht.

"Het lijkt me geweldig om weer als hoofdcoach aan de slag te gaan", reageert Been. "Het is een club die altijd Europees voetbal speelt en in de Europese toernooien regelmatig ook behoorlijk succesvol was." De beste prestatie in Europa behaalde APOEL in 2012 toen het tot de kwartfinale van de Champions League reikte. Daarin werd het uitgeschakeld door Real Madrid.

Been arriveert zondag op Cyprus. Een dag later wordt hij gepresenteerd. Als trainer was Been eerder werkzaam bij Excelsior, NEC, Feyenoord en het Belgische KRC Genk.