Interesse van Barcelona is 'logisch': 'Die magie, de ideale speler voor ze'

Interesse van Barcelona is 'logisch': 'Die magie, de ideale speler voor ze'

26-05-2017 19:35

De Braziliaanse bondscoach Tite is lyrisch over Philippe Coutinho. Hij denkt dat de spelmaker van Liverpool uitstekend zou passen bij FC Barcelona, dat de afgelopen periode meermaals met hem in verband werd gebracht.

"Ja. Absoluut, ja", reageert Tite in gesprek met Sport op de vraag of de interesse van de Catalanen logisch is. "Ik wil niet zomaar mijn mening over Barça geven, maar wie wil er niet een speler als Coutinho? Die magie, de mogelijkheid om iets te bedenken en te creëren, die tempowisselingen, de manier waarop hij het spel opbouwt…"

Bij het Braziliaanse elftal speelt Coutinho hangend op de rechterflank, maar Tite denkt dat de 24-jarige middenvelder bij Barcelona het best op het middenveld zou gedijen. "Puur hypothetisch: ze hebben Sergio Busquets en twee spelbepalers, Rakitic en Iniesta, die de denkers van het team zijn. Coutinho kan in die rol spelen. Hij is de ideale speler voor Barcelona."

Het is de vraag of Coutinho een overstap naar Camp Nou zelf ziet zitten. Hij heeft nog een contract voor vijf jaar bij Liverpool. Bovendien wil Coutinho succesvol zijn op Anfield. "Als je hier blijft, zullen ze uiteindelijk een standbeeld voor je neerzetten", zei hij onlangs tegen ESPN Brasil. "Als ik naar een club als Barcelona, Bayern München of Real Madrid ga, zou ik een van de spelers zijn."