Gemis: Genk moet het in de cruciale eindfase doen zonder waardevolle kracht

Gemis: Genk moet het in de cruciale eindfase doen zonder waardevolle kracht

26-05-2017 18:22

Veel clubs zijn al op vakantie, maar Racing Genk en Sint-Truiden kunnen voorlopig nog niet uitrusten. De Limburgse teams strijden in een altijd beladen derby om de winst in Play-Off 2. Genk moet het daarbij wel stellen zonder een sterke kracht.

Genk-trainer Albert Stuivenberg blikte op de website van zijn club vooruit op de clash tegen STVV. De Nederlander liet duidelijk blijken op zijn hoede te zijn voor de komende opponent. Verder kwam er ook meer informatie naar buiten over de inzetbaarheid van Sébastien Dewaest. De centrale verdediger miste de laatste twee duels van Play-Off 2 en geraakt niet op tijd fit.

Het is waarschijnlijk zelfs einde seizoen voor Dewaest. ''Hij blijft last hebben van de knie en het is zo goed als onmogelijk dat hij, mocht Genk zich kwalificeren, inzetbaar is voor de wedstrijd in Oostende'', zo valt er te lezen. Met Dewaest in de achterhoede hield Genk in vier van de laatste zes keer het doel schoon, dus dit is zeker een tegenvaller voor Genk.

De complete selectie van Genk voor de match tegen STVV: Ryan, Jackers, Coucke, Brabec, Walsh, Kumordzi, Boëtius, Naranjo, Colley, Malinovskyi, Buffel, Sabak, Uronen, Schrijvers, Seigers, Berge, Heynen, Janssens, Castagne en Samatta.

No Poll