Genk beducht voor STVV in aanloop naar Limburgse clash: ''Ga er maar aan staan''

Genk beducht voor STVV in aanloop naar Limburgse clash: ''Ga er maar aan staan''

26-05-2017 17:40

Racing Genk en Sint-Truiden strijden zaterdagavond om de eindwinst in Play-Off 2. De Limburgse derby beslist wie er tegen KV Oostende mag strijden om het laatste Europese ticket. Genk is voor velen de topfavoriet, maar coach Albert Stuivenberg is zeker op zijn hoede voor STVV.

''Ik snap dat iedereen ons tot topfavoriet bombardeert. Dat lijkt gezien de resultaten over de jaren ook logisch. Alleen het verleden telt niet meer, in één wedstrijd telt dat niet. Zoals ik al zei moeten we het opnieuw verdienen'', laat Stuivenberg weten op de website van Genk. De Nederlander is momenteel onder de indruk van de Kanaries. ''STVV komt naar hier met niets te verliezen. Ze hebben het fantastisch gedaan en zijn vorm. Ze blaken van zelfvertrouwen en daar komt nog bij dat het een derby is. Dat is interessant, ook voor onze spelers.''

Stuivenberg verwacht dan ook een lastige match. "We treffen een tegenstander in bloedvorm. Als je er zeven binnen trapt tegen Mechelen, ga er maar aan staan. Ze scoren vlot. Op dit moment is het geen ploeg meer die alleen aan verdedigen denkt. Ze hebben aanvallende kwaliteit en vinden elkaar beter de laatste weken. Bovendien kan iedereen scoren. Spelhervattingen zijn in elk geval een gevaar. Ik weet zeker dat ze het ons heel moeilijk kunnen maken'', besluit Stuivenberg. 

No Poll