Anderlecht-iconen hebben veel geloof in Tielemans: ''Niet zijn plafond''

Anderlecht-iconen hebben veel geloof in Tielemans: ''Niet zijn plafond''

26-05-2017 16:55

Youri Tielemans draagt vanaf volgend seizoen het shirt van AS Monaco dat hem voor 23 miljoen euro overneemt van Anderlecht. Pär Zetterberg en Walter Baseggio, twee iconen van paars-wit, verwachten dat Monaco nog maar een tussenstap is voor Tielemans. 

Zetterberg denkt wel dat Tielemans het in het begin wat lastig kan krijgen bij zijn nieuwe club. ''Bij Monaco is de concurrentie enorm. Tielemans zal er geen certitude zijn zoals hij dat bij Anderlecht wél was. En voor iemand van twintig jaar is zo vaak mogelijk spelen nog steeds het belangrijkste'', laat de Zweed weten aan Het Laatste Nieuws.

De voormalige sterspeler van paars-wit heeft wel vertrouwen in Tielemans. ''Hopelijk kan hij zich onderscheiden van zijn concurrenten. Monaco hoeft overigens niet het eindstation te zijn voor hem. Tielemans kan nóg een stap hogerop zetten, want hij beschikt over een enorm potentieel."

Baseggio is er helemaal zeker van Tielemans de absolute top gaat bereiken. ''De Franse competitie is kwalitatief iets minder sterk dan bijvoorbeeld de Duitse of Spaanse. Bovendien staat Monaco erom bekend dat het een perfecte springplank is - veel jongens maakten van daaruit toptransfers. Ook voor Tielemans is dit absoluut niet het plafond. Met zijn kwaliteiten kan hij naar de grootste clubs ter wereld. Nu krijgt hij eerst de kans om zich verder te ontwikkelen bij een topteam in de Champions League'', sluit Baseggio af.

No Poll