'Geflopte spits van Racing Genk voor miljoenenbedrag op weg naar Spanje'

'Geflopte spits van Racing Genk voor miljoenenbedrag op weg naar Spanje'

26-05-2017 16:34

Villarreal wil ver gaan om de komst van Enes Ünal te realiseren. De Spaanse club heeft miljoenen over voor de voormalig spits van Racing Genk, zo meldt de Nederlandse krant TC Tubantia.

Ünal speelde vorig seizoen zes maanden op huurbasis voor Genk, waar hij geen indruk maakte met één treffer in twaalf duels. Dit seizoen leende Manchester City hem uit aan FC Twente en het 20-jarige talent werd daar wel een sensatie. Met 18 goals in 32 competitiematchen ontpopte hij zich tot een sensatie in de Eredivisie.

Die prestatie heeft de Turkse spits interesse opgeleverd van Villarreal. De Spaanse club hoopt op een definitieve transfer en heeft de goalgetter een vijfjarig contract aangeboden. Ünal heeft volgens Tubantia al met de directie van Villarreal gesproken. Beide partijen wachten nu op toestemming van City. Als de Engelsen groen licht geven, kan er getekend worden.

Naar verluidt is ook het Franse OSC Lille geïnteresseerd in de diensten van de spits. Een langer verblijf bij City behoort niet tot de mogelijkheden voor Ünal. De spits heeft te weinig interlands voor het Turkse nationale elftal gespeeld, waardoor hij niet speelgerechtigd is voor de Engelse competities.