Sneer naar Real Madrid en Spaanse arbiters: 'Net zo goed zijn is niet genoeg'

Sneer naar Real Madrid en Spaanse arbiters: 'Net zo goed zijn is niet genoeg'

26-05-2017 16:26

Gerard Pique kon het niet laten om in aanloop naar de bekerfinale van FC Barcelona tegen Deportivo Alaves een sneer uit te delen aan Real Madrid. Het lijkt de verdediger nog dwars te zitten dat de aartsrivaal met de landstitel aan de haal ging.

Real Madrid kan bovendien de Champions League-titel prolongeren door volgende week zaterdag in Cardiff Juventus te verslaan. "Ik ben gefocust op onze eigen finale", steekt Pique van wal. "Het beste team zal de Champions League winnen. Iedereen weet dat ik hoop dat Juventus wint."

Volgens de Catalaan is de Koninklijke bovendien door de arbitrage aan het kampioenschap in de Primera Division geholpen. "De scheidsrechters hebben hun kans gehad om invloed uit te oefenen, maar Real heeft gewonnen. Ik hoop dat dit seizoen leidt tot het invoeren van videotechnologie. Dat neemt de druk weg bij de arbiters tijdens belangrijke beslissingen. Excuses zijn dan niet mogelijk."

Pique vindt dat er te veel beslissingen in het voordeel van Real en in het nadeel van Barça zijn gevallen. "Het kost weinig moeite om een lijst te maken met fouten. Om landstitels te winnen moet je veel beter zijn dan Real Madrid, want net zo goed zijn is duidelijk niet genoeg."