Standard pakt uit met unicum in Belgisch voetbal en transfereert eerste e-player

Standard pakt uit met unicum in Belgisch voetbal en transfereert eerste e-player

26-05-2017 15:47

Standard heeft zijn eerste transfer beet. En het is niet meteen eentje die je zou verwachten. De Rouches gaven namelijk Julian Albiar Fernandez, Twikii voor de vrienden, een contract. Fernandez is een e-player. Iemand die zijn strepen dus in de virtuele voetbalwereld heeft verdiend. Daarmee zorgt Standard voor een unicum in het Belgische voetbal. 

Ook Anderlecht wil graag mensen aantrekken die het uitstekend doen bij videogames zoals FIFA. Maar Standard was de Brusselaars iets te snel af. De 27-jarige Fernandez is een drievoudige Belgisch kampioen FIFA. "Sinds enkele jaren zit e-sport (onder meer via het videospel FIFA) in de lift en stijgt de populariteit zienderogen", klinkt het op de website van Standard. 

"Net zoals vele andere Europese en internationale clubs, heeft Standard de Liège beslist om een professionele e-sporter in dienst te nemen. Hierdoor zal de club een vertegenwoordiger hebben in tal van prestigieuze tornooien op hoog niveau", gaat het verder. Ook Anderlecht is op zoek naar een e-player. De landskampioen heeft een tornooi opgericht om deze witte merel te vinden. De finale vindt plaats op de fandag van Anderlecht. De winnaar krijgt dan ook een contract bij de Brusselaars.