Wedstrijd tegen Anderlecht krijgt nog zure financiële nasmaak voor Club Brugge

Wedstrijd tegen Anderlecht krijgt nog zure financiële nasmaak voor Club Brugge

26-05-2017 14:03
5

De competitie mag dan al een weekje achter de rug liggen, toch kan Club Brugge het voorbije seizoen nog niet helemaal afsluiten. Sportief mag het dan allemaal al gespeeld zijn. Maar de Bruggelingen moeten zich volgende dinsdag nog tonen bij het Bondsparket. Reden: de incidenten tijdens de recente thuiswedstrijd tegen Anderlecht. 

Het Brugse bestuur mag zijn koffers nog niet pakken richting exotische vakantiebestemmingen. Komende dinsdag moet het zich verantwoorden voor het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Zij kunnen niet lachen met de acties van verschillende Brugse heethoofden tijdens de wedstrijd Club Brugge-Anderlecht op 14 mei. Toen ging er bij een aantal supporters het licht uit. Zo werd vierde official Wim Smet geraakt door een rookbommetje. Hij moest even naar de kant voor verzorging. Even later werd Anderlecht-speler Youri Tielemans aan de hoekschopvlag getrakteerd op de restanten van de indrukwekkende tifo. Op de koop toe mocht Anderlecht-coach René Weiler racistische verwensingen in ontvangst nemen. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Scheidsrechter Sébastien Delferière nam al deze incidenten op in zijn rapport en speelde het door naar zijn bazen. En die zijn Club Brugge allerminst goed gezind. Want het Bondsparket heeft meer dan waarschijnlijk een flinke boete klaar voor de Blauw-Zwart. De club heeft in het verleden al eens een boete van duizend euro gekregen na vergelijkbare incidenten. Bovendien draagt Club Brugge al een voorwaardelijke boete mee van nadat de fans eerder op het seizoen al bengaals vuurwerk gebruikten. 

No Poll