Jonge Belg is in Nederland op weg naar heldenstatus: 'Hoogtepunt uit m'n carrière'

Jonge Belg is in Nederland op weg naar heldenstatus: 'Hoogtepunt uit m'n carrière'

26-05-2017 12:45

Cyriel Dessers kroonde zich donderdagavond in het duel tussen NAC Breda en NEC Nijmegen vlak voor tijd tot matchwinner. De jonge Belg strafte in de slotfase een fout van de NEC-defensie af en zorgde daarmee voor de enige goal in de wedstrijd om promotie/degradatie.

"Ongelofelijk. Als je dan dat stadion ziet en hoort ontploffen, dat is om sprakeloos van te worden", zo meldt de spits na afloop van het duel aan Omroep Gelderland. "Dit is het hoogtepunt in mijn jonge carrière, absoluut. Zondag zullen er 500 supporters bij zijn, hopelijk kunnen we het daarna vieren met de rest. Als we een goaltje maken zijn we heel dichtbij."

De Belg was dit gehele seizoen al goed op schot voor de Nederlandse tweedeklasser en piekt dus ook nu op het juiste moment. In 36 competitieduels kwam Dessers 22 maal tot scoren. De voormalige speler van Lokeren maakte tot op heden ook nog eens vier goals in de nacompetitie. Mocht de spits zondag in de terugmatch opnieuw het net vinden dan lonkt een terugkeer naar de Eredivisie wel erg nadrukkelijk voor NAC, dat wordt getraind door Stijn Vreven.