Belg gewogen en te licht bevonden in het buitenland: ''Een mysterie''

Belg gewogen en te licht bevonden in het buitenland: ''Een mysterie''

26-05-2017 12:29
1

Sven Kums lijkt terug te keren naar België. Een transfer naar Anderlecht zou al in een vergevorderd stadium zitten. Ondertussen vraagt men zich in Italië af, waarom de middenvelder niet slaagde bij Udinese.

Kums werd voor één seizoen gehuurd van Watford, maar wist de hoge verwachtingen niet waar te maken. Massimo Meroi, Udinese-watcher van de gerenommeerde krant La Gazzetta dello Sport, heeft er mogelijk wel een verklaring voor. ''Kums speelde vaak kort en veilig, terwijl men iets meer risico's verwachtte. Misschien was hij te veilig voor het Italiaanse voetbal'', zo laat hij weten aan Sporza.

De journalist moet ook concluderen dat de samenwerking geen succes is geworden. ''Ook bij Udinese zelf hangt er een mysterie rond zijn seizoen. Je kunt ook niet zeggen dat hij zich hier niet thuis voelde. Kums is gepassioneerd door fotografie en heeft hier een tentoonstelling uitgebouwd met zelfgemaakte foto's uit de regio. Hij heeft zich hier dus goed geïntegreerd, maar heeft op het veld niet kunnen tonen wat van hem verwacht werd'', aldus Meroi.

Ook de Udinese-fans zouden deels ontgoocheld in hem zijn. "Hij heeft zich altijd goed gedragen en heeft met woorden nooit buiten de lijntjes gekleurd. Qua professioneel gedrag heeft hij hen dus niet ontgoocheld, als speler en qua prestaties op het veld wel een beetje."