'Ronaldo in het nauw gedreven na miljoenenfraude'

'Ronaldo in het nauw gedreven na miljoenenfraude'

26-05-2017 10:15

Ook Cristiano Ronaldo moet vrezen voor een flinke straf wegens belastingfraude. De sterspeler van Real Madrid zou tussen 2011 en 2014 zo'n vijftien miljoen hebben weggesluisd, zo melden Spaanse media vrijdag.

Ronaldo maakte in 2014 al 5,5 miljoen over naar de belastingdienst om de zaak op te lossen, maar dat blijkt dus niet genoeg. De aanklager heeft tot eind juni om te bepalen of hij stappen onderneemt tegen de 32-jarige Portugees. Als Ronaldo schuldig wordt bevonden, is de kans klein dat hij daadwerkelijk de cel in moet. Alleen bij een straf van minimaal twee jaar moet hij zijn straf uitzitten.

Het kamp Ronaldo ontkent alle beschuldigingen overigens met klem. "Ronaldo voldoet volledig aan al zijn fiscale verplichtingen", luidde de reactie. Overigens verkeert Ronaldo in goed gezelschap. Lionel Messi zag eerder deze week een beroep afgewezen. De Argentijn kreeg een gevangenisstraf van 21 maanden en een boete van twee miljoen wegens belastingfraude.

De sterspeler van FC Barcelona zou met hulp van zijn vader de Spaanse fiscus tussen 2007 en 2009 voor een bedrag van 4,1 miljoen euro hebben benadeeld. Ook Messi hoeft zijn straf niet uit te zitten.