'Weiler onder de indruk, spits krijgt voluit zijn kans in voorbereiding'

'Weiler onder de indruk, spits krijgt voluit zijn kans in voorbereiding'

26-05-2017 09:45

René Weiler moet voor volgend seizoen bepalen hoe de kern van Anderlecht er precies gaat uitzien. Wie zich al verzekerd heeft van een plaatsje in de A-kern is Silvère Ganvoula. De nieuwkomer uit Westerlo krijgt volop zijn kans in de oefenwedstrijden van volgend seizoen.

De transfer van Ganvoula was bijzonder verrassend, want de Congolees was niet zo'n opvallende speler bij Westerlo. Hij scoorde er 'maar' 9 doelpunten op 26 wedstrijden, maar de twintigjarige spits kreeg hij ook weinig aanvoer bij de rode lantaarn. Sinds de degradatie van de Kempenaars mag hij meetrainen en bewijst hij wat hij waard is.

Weiler heeft dan ook beslist om hem niet nog een jaar uit te lenen, hij komt meteen bij de A-kern. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Met Isaac Kiese Thelin en Lukasz Teodorczyk zitten daar nu al twee centrumspitsen, maar die laatste gaat mogelijk weg. Aaron Leya Iseka is er ook nog, maar die krijgt een nieuwe uitleenbeurt. De weg is zo vrij voor Ganvoula, al gaat Anderlecht waarschijnlijk nog een extra spits bijhalen.