Buffel licht tipje van de sluier over toekomst: Misschien mijn laatste kans

Buffel licht tipje van de sluier over toekomst: "Misschien mijn laatste kans"

26-05-2017 09:15

Het seizoen 2016/2017 is voor veel clubs al over, maar niet voor Racing Genk. Zij nemen het zaterdag op in de Limburgse derby tegen STVV en gaan nog volop voor Europees voetbal. Thomas Buffel hoopt nog een laatste Europese campagne te versieren.

Er is nog steeds geen nieuws over een nieuw contract voor Buffel, maar hij blijft duidelijk hopen en wil STVV heel graag verslaan. "We moeten er niet flauw over doen. Als we zaterdag of eventueel de woensdag nadien verliezen, zou de ontgoocheling groot zijn. Voor mij is dit misschien de laatste kans op Europees voetbal", klinkt het in Het Belang Van Limburg.

Genk speelde dit seizoen 64 wedstrijden, nog nooit speelde een Belgische club zoveel matchen op één seizoen. Daar houdt Buffel echter geen rekening mee. "Dat wil ik zaterdag niet als excuus inroepen. Hoe dichter een sportman bij de eindstreep komt, hoe meer hij zich overtreft. We moeten nog een keer alles uit de kast halen. Niet nadenken maar er vol tegenaan gaan. Op het einde van de match maken we dan wel de balans op. Hopelijk is Oostende dan het nieuwe gespreksonderwerp. Maar daar wil ik niet op vooruitlopen.”

Buffel kijkt duidelijk ook al uit naar volgend seizoen. "Volgens mij hebben we op dit ogenblik ook een heel sterke kern. We kunnen roteren zonder kwaliteitsverlies. Als we Europees voetbal missen, denk ik dat we andere doelstellingen kunnen najagen. Voorwaarde is wel dat we in augustus onze start niet missen. Die start bepaalt de rest van het seizoen in hoge mate. Daarom is het zo belangrijk dat we datgene wat we de laatste maanden hebben opgebouwd, meenemen naar dat volgende seizoen. De basis is aanwezig, nu moeten we dat verzilveren."