'Barcelona geeft vol gas voor sterkhouder van Manchester United'

'Barcelona geeft vol gas voor sterkhouder van Manchester United'

26-05-2017 08:45

FC Barcelona is in de zoektocht naar een nieuwe middenvelder uitgekomen bij Ander Herrera. De spelmaker van Manchester United is in beeld gekomen doordat de beoogde topversterkingen veel te duur blijken te zijn.

Ernesto Valverde, die na de bekerfinale tegen Deportivo Alaves als nieuwe trainer wordt gepresenteerd in Camp Nou, heeft zijn goedkeuring al gegeven, meldt Sport. Hij werkte eerder bij Athletic Bilbao samen met Herrera. De middenvelder heeft een sterk seizoen achter de rug bij United, waarmee hij woensdag ten koste van Ajax de Europa League veroverde.

Barça ziet kansen doordat Herrera nog maar een éénjarig contract heeft bij The Red Devils. Bovendien onderhouden Valverde en Herrera een uitstekende band door hun gezamenlijke periode in Baskenland. United wil hem echter niet laten gaan. Manager José Mourinho heeft de clubleiding opdracht gegeven om de verbintenis te verlengen.

Herrera stond afgelopen zomer al op de radar bij Barcelona, maar de Catalanen hadden toen andere prioriteiten. Barça wilde deze zomer aanvankelijk een speler van absolute wereldklasse strikken, maar die blijken te duur. Onder meer de namen van Phillipe Coutinho en Marco Verratti vielen.