Teodorczyk is topschutter, maar: Hij is nog sneller en krachtiger

Teodorczyk is topschutter, maar: "Hij is nog sneller en krachtiger"

25-05-2017 21:39
2

Lukasz Teodorczyk is dit seizoen topschutter geworden met 22 doelpunten, de Poolse stormram viel niet af te stoppen. In Sport/Voetbalmagazine getuigen enkele verdedigers over hoe het is om tegen hem te spelen. Jonathan Buatu vindt echter dat er één iemand nog beter is.

Buatu is echter eerst vol lof over de topschutter. "Het klopt dat hij een erg complete aanvaller is. Wat zo opmerkelijk is aan Lukasz Teodorczyk, is dat hij voor zijn lengte erg snel en ook technisch onderlegd is. Bovendien is hij niet bang om de strijd aan te gaan. Eerlijk gezegd: toen ik hem zag, dacht ik niet dat hij zo stevig zou zijn in de duels. En hij leest het spel ook heel goed, hij is slim."

Ondanks zijn imposante fysiek is hij ook goed als schaduwspits. "Waar hij erg goed in is: zichzelf wegsteken zodat je hem vergeet. Je ziet hem nooit komen, maar hij is altijd op de juiste plaats. Hij heeft de gave om op het juiste moment de bal te vragen en tussen de twee centrale verdedigers op te duiken."

Toch ziet Buatu nog meer af tegen Landry Dimata. "Teodorczyk is echt een van de referentiepunten in deze competitie, al heb ik nog meer afgezien tegen Landry Dimata, die nog sneller gaat en nog krachtiger is dan Teodorczyk.’