VP’s Elftal van het Jaar: wie waren de beste centrale middenvelders in België?

VP’s Elftal van het Jaar: wie waren de beste centrale middenvelders in België?

Gepubliceerd: vrijdag 26 mei 2017 om 11:00vr 26-05-2017 om 11:00

De Jupiler Pro League 2016-2017 heeft de deuren (bijna) definitief gesloten. De landskampioen is bekend, de meeste Europese tickets zijn verdeeld, dus is de tijd gekomen om het beste elftal van het afgelopen seizoen samen te stellen. VoetbalPrimeur.be geeft jou de kans om die elf te kiezen. Vandaag: de centrale as op het middenveld.

De komende dagen krijgen jullie, de lezers van VP, de kans om per positie de beste speler van de afgelopen tien maanden te selecteren. Onze redactie heeft voor jullie telkens een selectie gemaakt van een aantal spelers. Uit die opties kunnen jullie onderaan in de poll dan stemmen voor jullie favoriet. De twee middenvelders met het hoogste percentage aan stemmen komen vanzelfsprekend in VP’s elftal. Voor de centrale middenvelders hebben we in totaal acht jongens geselecteerd. In alfabetische volgorde zijn dat:

Leander Dendoncker (RSC Anderlecht)
De marathonman van paars-wit heeft er een weergaloze tien maanden op zitten. Zelden zakte Dendoncker onder de ondergrens, terwijl hij simpelweg alles speelde. Achterin alles opkuisen, vervolgens de opbouw verzorgen en regelmatig nog eens in de zestien opduiken ook... Roberto Martinez bleek evenzeer gecharmeerd.

Anderson Esiti (AA Gent)
Eigenlijk is Renato Neto de grote uitblinker op de Gentse middenstrook, maar hij miste veel matchen vanwege een blessure. Niet getreurd voor de Buffalo’s, want Esiti haalde ons lijstje wel. De zomertransfer ontpopte zich geleidelijk aan tot een vaste waarde in de as van Hein Vanhaezebrouck. Iemand die een indrukwekkende body koppelt aan meer dan degelijke voeten.

Ruslan Malinovsky (KRC Genk)
Eerlijk is eerlijk: Malinovsky verzamelde dit seizoen nog minder speelminuten dan Neto. De Oekraïner verdient echter beloond te worden voor de indrukwekkende rentree die hij achter de rug heeft. Na een loodzware blessure keerde de gracieuze linkspoot pas na de winterstop terug. Wonderbaarlijk hoe de technicus meteen weer zijn oude niveau oppikte.

Soualiho Meïté (Zulte Waregem)
Essevee werkte een historisch seizoen af, niet in het minst dankzij sensatie Meïté. De sterke beer heeft werkelijk alles om het te maken aan de Europese top: overweldigende fysiek, fluwelen techniek, straf spelinzicht en een natuurlijke cool. Enkel dat laatste kan een manco vormen. De Fransman durft immers al eens te vervallen in nonchalance.Mats Rits (KV Mechelen)
Eindelijk loste de inmiddels 23-jarige Rits de hoge verwachtingen helemaal in. Ooit debuteerde hij als jonge snaak met twee doelpunten op het Kiel, maar een mislukte passage bij Ajax leverde hem wat achterstand op. De voorbije maanden wierp hij zich echter op tot de metronoom van het elftal van Yannick Ferrera. Dat heeft ook Anderlecht gezien.

Youri Tielemans (RSC Anderlecht)
Dé ster van de Jupiler Pro League, zo simpel is het eigenlijk. De ene week pakte het raspaardje uit met geniale doorsteekpassen, de volgende met enkele kruisraketten van afstandsschoten. Als het dan ook nog eens goed zit in het kopje, ligt half Europa meteen aan je voeten. Uiteindelijk wrijven ze zich bij AS Monaco in de handen.

Adrien Trebel (Standard Luik/RSC Anderlecht)
Stelling: het aandeel van Trebel in de titel van Anderlecht wordt onderschat. De roodharige linkspoot rondde in de winter zijn controversiële transfer vanuit Luik af, waar hij al jaren de meest constante factor was. In lastige wedstrijden opteerde René Weiler steevast om het middenveld te versterken met Trebel. De Fransman hees zich zonder moeite op hetzelfde niveau als Dendoncker en Tielemans.

Ruud Vormer (Club Brugge)
De uittredende landskampioen kende een wisselvallige jaargang, maar als je op één persoon steeds kan bouwen, is het Vormer wel. Van de Nederlander weet je dat zijn truitje na negentig minuten altijd kletsnat is. Hoewel Vormer stilaan de dertig nadert, lijkt hij zich jaar na jaar te blijven ontwikkelen. Zo ontdekte hij de afgelopen maanden een vrijetrappen-specialist in zichzelf.

Wie waren de beste centrale verdedigers uit de Jupiler Pro League 2016-2017? Laat je stem gelden in de poll!

Poll

Wie vond jij de beste centrale middenvelder van het voorbije seizoen?

(1788 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws