De Coninck speelt op de verrassing: Hij heeft Anderlecht de titel bezorgd

De Coninck speelt op de verrassing: "Hij heeft Anderlecht de titel bezorgd"

25-05-2017 18:37
1

Wim De Coninck bespreekt in Sport/Voetbalmagazine de 34ste titel van Anderlecht. Heel wat fans linken die titel aan de goals van Lukasz Teodorczyk of de genialiteit van Youri Tielemans, maar De Coninck ziet dat heel anders.

De echte architect van de titel staat volgens De Coninck in doel. "Niet Lukasz Teodorczyk, Sofiane Hanni of Youri Tielemans hebben Anderlecht de titel bezorgd, voor mij was dé beslissing die rond de doelman: Davy Roef eruit, Frank Boeckx erin. Iemand van wie je je afvroeg of hij wel derde doelman bij Anderlecht kon zijn, werd plots titularis én rustbrenger. Heel anders dan Silvio Proto, een stresskip die de anderen zenuwachtig maakte."

De wissel van Roef naar Boeckx maakte de hele ploeg beter. "Net zoals Ludovic Butelle vorig jaar belangrijk was voor Club Brugge, was Boeckx dat dit seizoen voor Anderlecht. Oké, hij stond achter een sterke verdediging, en Anderlecht voetbalde de laatste maanden meer in het collectief."

Ook als sfeermaker had de keeper duidelijk zijn invloed. "Hij bracht stabiliteit en ontspanning, je zag hem genieten en dat had een goed effect op de anderen. Truitje over de broek, zodat het kleine buikje werd weggemoffeld, maar goed voetballen kan hij en hij toonde waarom hij vroeger een groot talent was."